De Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum start het turnseizoen 2015-2016 met een nieuw kwaliteitslabel "Q4GYM", dat staat voor Quality in de Gymnastiek. Het is een kwaliteitsinstrument dat ontwikkeld werd door de Gymnastiek Federatie Vlaanderen en in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel. Het is reeds de 3e keer op rij dat Corpus Sanum (2005 en 2010) zo een kwaliteitslabel behaald.

Vorig seizoen werd de club grondig doorgelicht op diverse vlakken zoals kadervorming trainers, communicatie, bestuursbeleid, clubsfeer, uitslagen en activiteiten. Voor de doorlichting werd er een tevredenheids enquête georganiseerd, een SWOT-analyse en een beleidsnota opgesteld. Er kwam ook een nieuw huishoudelijk reglement en de technische doelstellingen werden aangepast. Corpus Sanum behaalde bijna 80%, wat een zeer hoge score is.

Het nieuwe turn- en dansseizoen van Corpus Sanum start in de 2° week van september. De onderafdeling Morkhoven begint op zaterdag 5 september. De Herentalse groepen beginnen vanaf maandag 7 september. Veel is er niet gewijzigd in de uurrooster en iedereen kan na een gratis proefles nog een gans seizoen aansluiten. De volledige uurrooster kan men terugvinden op de website www.corpussanumherentals.be .

Corpus Sanum kan terugblikken op een erg succesvol seizoen met een wervelende Dans- & Turnshow "Fairy-Tales" in maart op BLOSO. In mei volgde dan een geniale Dansshow "A journey through time and space" in cc 't Schaliken. Op wedstrijden werden in alle disciplines en alle niveaus medailles en titels gewonnen.

Er bovenuit stekend waren de 3 Belgische titels van Yoni Verdonck, Nell & Britt Caers op trampoline. Zij selecteerden zich samen met Rhodo Bervoets voor de World Age Group Competition (= WK voor de jeugd) dat eind dit jaar plaats vind in het Deense Odense.

Bij de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum vind je een aanbod van recreatie, Hiphop tot competitief en van jong tot oud aan zeer democratische prijzen. Uiteraard blijft Corpus Sanum zich inzetten voor personen met een beperking, die welkom zijn bij de G-groepen (dans en gym).

De Zumba-groep gaat zijn 4° seizoen in en wie al is komen meedoen weet dat het van goede kwaliteit en voor een zacht prijsje is. De groepen van Herentals zijn bijna allemaal ondergebracht in de accommodatie van het stedelijk Sportcomplex Vossenberg. In Morkhoven gaan de lessen door in de turnzaal van de basisschool "De Wegwijzer".

Als je wil aansluiten bij Corpus Sanum komt dan best een keer naar één van de zalen tijdens de lessen. Je mag één les gratis meedoen en je krijgt dan alle informatie voor een aansluiting. Lidgelden zijn democratisch laag.

Voor meer inlichtingen kan men terecht vanaf maandag 7 september op tel. 014/222338 of corpus.sanum@telenet.be . De uurrooster is ook verschenen in het weekblad "De Postiljon".  Foto: onze visie: You can do it!